Европейската комисия продължава да e против финансирането на ограда на границата между

...
Европейската комисия продължава да e против финансирането на ограда на границата между
Коментари Харесай

Искат ограда на границата с Турция, но ЕК не дава пари

Европейската комисия продължава да e против финансирането на ограда на границата сред България и Турция. Това стана ясно от думите на представителя Ерик Мамер, представен от БНР. Коментарът му беше във връзка изявлението на австрийския канцлер Карл Нехамер от през вчерашния ден, че Европейският съюз би трябвало да финансира укрепването на ограда там.

" Работа на България е да избере кой е най-хубавият начин за гарантиране за обезопасяване на външната си граница. Тя ще реши какво да прави и ние ще я подкрепим ", акцентира Мамер.

Той напомни, че сега в страната има 137 чиновници на организацията за защита на външните граници " Фронтекс ", които са със съответното съоръжение за подкрепяне на работата на граничната полиция.

Мамер уточни и че ЕК е приела пакет от 220 млн. евро за възстановяване на контрола по източната граница на Турция.

Припомняме, тематиката с оградата по границата ни още веднъж излезе на дневен ред, откакто на 8 ноември младши контрольор Петър Бъчваров беше прострелян смъртоносно в понеделник вечерта при опит да спре влизането на незаконни мигранти в страната, в региона на село Голям Дервент.

Междувременно Министерство на вътрешните работи регистрира все по-висок мигрантски напън по границата. По данни на вътрешния министър Иван Демерджиев към 13 ноември от началото на годината  143 447 незаконни мигранти са създали опит да влязат в у нас.

Той уточни, че оградата на българо-турската граница е построена с мрежа, която няма нужната издръжливост, всеки ден се откриват дупки в нея и има дефицити във връзка с височината - прескача се елементарно със стълба.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР